top of page
Пошук
  • Фото автораStas Bars

Легализація капіталу


Верховна Рада ухвалила закон із поправками до Податкового кодексу про добровільне декларування активів фізичних осіб із пакета президентських законопроектів про податкову амністію, який запроваджував можливість задекларувати свої активи для фізосіб із 1 вересня 2021 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", законопроект №5153 у другому читанні підтримали 243 народних депутати за необхідних 226 голосів.

Закон передбачає проведення одноразового добровільного декларування активів фізосіб з 1 вересня 2021 року і до 1 вересня 2022 року. Водночас декларантами не можуть бути особи, які в будь-який період із 1 січня 2010 року виконують або виконували в Україні публічні функції (у редакції до першого читання пропонувалося зазначити 2005 рік).

"Одна з цілей цієї амністії - повернення коштів, які резиденти вивели за кордон і які там залишаються у наших резидентів. Для цього впроваджуємо для коштів, які залишаються за кордоном, ставку 7% або 9%. Для коштів, які вони повернуть в Україну і задекларують, ставка 5%", - зазначив із парламентської трибуни голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

__________

📢 На зв'язку 24/7

ℹ Консультацію можна отримати, написавши нам в особисті

📞 Або ж телефонуйте за номером +38 (097) 932 42 43

6 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page